Dag 18
Door: Anneke en Henk
Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry
18 Februari 2025 | India, Mysore
Vanochtend ontbeten in de Beer Garden! In ons eigen hotel alleen maar warm Indisch ontbijt! Rechtstreeks vanaf het restaurant een
Tuk Tuk genomen naar Amba Vilaspaleis, ook wel het “Paleis van de maharadja.” genaamd.
In 1524 werd op deze plek een fort gebouwd, maar toen ze de macht in handen hadden verhuisden ze. Later werd de stad verwoest door Tipu met het idee om haar te herbouwen, maar toen de Britten de jonge Wodeyar Krishnara III in 1801 als stroman installeerden, moest Mysore nog herbouwd worden.
In 1897 woedde een hevige brand en Henry Irwin mocht de herbouw op zich nemen. Hij schiep een Indo-Moors paleis dat keizerlijk, traditioneel en progressief oogt. De herbouw van dit complex duurde 15 jaar!
Daarna zijn we met Tuk Tuk teruggegaan naar hotel om wat af te koelen!
Vanmiddag leuke middag gehad. Tuk Tuk genomen naar kruidenmarkt. De Tuk Tuk driver reed eerst naar een andere markt waar zijn broer woont die veel “handcraft “ verkoopt, maar we hebben hem duidelijk kunnen maken hieraan geen behoefte te hebben en dat hij ons naar de afgesproken plek moest brengen. Uiteindelijk lukte dat! Een hele kleurrijke authentieke markt!
Vervolgens met een Tuk Tuk naar de Sint Phillomena kerk. Eén van de grootste cathedralen van India.
De “driver” wachtte op ons en heeft ons vervolgens naar het Lalita Mahal Paleis Hotel gebracht. Voor een toeristisch bezoek betaal je een toegangsprijs van 100 roepies pp,, maar dat is incl koffie of thee met een koekje.
Eén van de bewakers maakt een uitgebreide fotoreportage van je!
18 Februari 2025 - 14:38
Frans :
Mooie dag, dat is wel te zien aan de prachtige foto’s.
18 Februari 2025 - 19:50
Carla:
Bijzonder mooie foto’s! Wat zien en beleven jullie veel zeg…
18 Februari 2025 - 19:58
Jan En Anneke:
Wat een prachtige foto's!! En een stralend echtpaar op de trap. Weer een bijzonder mooie dag. Anneke wat weet je toch veel van de geschiedenis, leerzaam!!!