Dag 7
Door: Anneke en Henk & Henry
Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry
07 Februari 2025 | India, Thanjāvūr
Dag 7
Vandaag vrije dag! Na ontbijt stond een bezoek aan de monumentale Brihadishavaratempel op ons programma.
Deze tempel dateert uit het jaar 1010 en iis gebouwd door Rarajara die tevens de vergulde pot op de 66 m hoge toren schonk.
Aangezien het ongeveer 40 minuten lopen is vanaf ons hotel zijn we gemakshalve maar met de Tuk Tuk gegaan. Lopen heeft bovendien geen toegevoegde waarde, want overal om je heen razen auto’s, brommertjes en Tuk Tuks om je heen, zodat je tijdens het lopen er alleen al op moet letten dat je niet omver gereden wordt! Vooral bij het oversteken! Ze houden totaal geen rekening met voetgangers! Stoplichten en zebrapaden kennen ze niet!
De tempel was zeer imposant!
Vervolgens hebben we ons, wederom met de Tuk Tuk, naar het Koninklijk paleis laten brengen. Binnen dit complex is ook het museum Nayak Durbar Hall Art Museum gevestigd. Hier zijn vele bronzen voorwerpen uit de Chola periode tentoongesteld.
Wat commerciële activiteiten betreft kunnen ze hier nog heel watleren: richt een winkeltje in en/of vestig bij het museum een koffie/eettentje. Maar niks, geen enkel leuk zaakje of oid! Eindeloos gelopen! Gelukkig flesje water bij ons! Toen we bijna de moed hadden opgegeven kwamen we 2 personen uit onze groep tegen die net gegeten hadden. Op aanwijzing van hen, restaurantje gevonden. Iets onherkenbaars van kaart gekozen met een glas ananasjuice. Smaakte heerlijk!
Na de lunch zijn we met Tuk Tuk terug gegaan naar ons hotel! Even de benen omhoog!
07 Februari 2025 - 17:54
Jan En Anneke:
Wat fijn dat er tuk tuks zijn. Wat zijn wij verwend met zoveel restaurants. Gelukig hebben jullie toch nog iets gevonden. Weer een belevenis rijker.[e-1f60e]