Santa Marta - Reisverslag uit Santa Marta, Colombia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu Santa Marta - Reisverslag uit Santa Marta, Colombia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu

Santa Marta

Door: Anneke

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry

14 Augustus 2017 | Colombia, Santa Marta

Dag 15
Eén van onze reisgenoten, heeft sinds een aantal dagen een hele grote rode plek op haar been. Bovendien was haar been erg opgezwollen. Een paar dagen daarvoor was ze gestoken door een insekt. Toch beter misschien om dit na te laten kijken! Aangezien Stefan onze reisleider vandaag met een groepje naar het Tayronapark was, hebben wij haar aangeboden om met haar naar een kliniek te gaan. Bij navraag bij de receptie, bleek er een dokterspost in de buurt te zijn. Al lopende, door de niet al te beste buurten van Santa Marta, zagen we zwervers liggen. Ook werd een zwerver door de politie, midden op straat, poedelnaakt, met emmers water afgespoeld!!!!
Toen we aankwamen bij de kliniek moesten er eerst allerlei gegevens ingevuld en 400.000 pesos (€120) betaald worden, voordat ze iets gingen doen. Daarna mochten we naar de dokter. Hij bekeek de voet, dacht aan een infectie en stelde voor bloed te laten prikken. Voordat je dit begrepen hebt, ben je wel even verder. Er is niemand die hier Engels spreekt. Ineens kwam er een man binnen die wat Engels sprak, zodat e.e.a. wat duidelijker werd. (Deze man bleek later gewoon iemand te zijn die met zijn broer in de kliniek was.) Voordat zij zich liet prikken, toch maar even gevraagd of er wel steriel materiaal gebruikt wordt! Na een uurtje wachten kwam de uitslag: niets gevonden, maar toch maar een receptje voor een antibiotica en een soort pijnstiller.
Voordat we daar wegwaren was het inmiddels al na twaalven. Gelukkig stond er een taxi voor de deur. We besloten een bezoek te brengen aan "Quinta de San Alejandrino", de attractie van Santa Marta. Het is een buitenplaats uit de 17e eeuw en is nu een museum ter nagedachtenis aan Simón Bolívar. Bolivar bracht hier het laatste dagen van zijn leven door. Hij was in 1830 Bogota ontvlucht. Vanwege tuberculose moest hij zijn reis onderbreken in Santa Marta. Hij overleed in deze hacienda. De vertrekken van het gebouw zijn ingericht zoals destijds, o.a. zijn bibliotheek en zijn slaapkamer met zijn sterfbed. Rondom de hacienda hebben we een wandeling gemaakt door de botanische tuin.
Daarna zijn we met de taxi naar de boulevard van Santa Marta gegaan. Langs het strand gewandeld en een terrasje gepakt voor een lekkere "Jugo". De lucht begon te betrekken en het begon te spetteren. We besloten om richting hotel te lopen. Nauwelijks binnen, of het kwam met bakken uit de lucht. Hopelijk (ik denk het niet) brengt dit wat verfrissing! Het is hier verschrikkelijk heet en vochtig!
Straks wat eten en vroeg naar bed. Morgen vertrekken we rond de klok van 08.00u richting Mompox.

• 14 Augustus 2017 - 08:53

Frans:

Dag Anneke en Henk,

Ja, jullie maken wat mee. Fijn dat jullie hebben kunnen optreden als begeleiders van de getroffen medereizigster. Nog fijner dat jullie ook nog wat cultureels hebben kunnen doen én na een wandeling een 'gezond' bessendrankje hebben kunnen nuttigen om de fijne geneugten van de dag alsnog te vieren.
    Veel plezier vandaag in Mompox en dan op naar morgen.

Hartelijke groet.

• 14 Augustus 2017 - 12:37

Marjo:

Hoi Anneke en Henk,

Wat een mooie verhalen en foto's. Vooral de laatste fotos mbt Bolivar zien eruit als in een film!
    Ik hoop voor jullie dat de enorme plensbui wat verfrissing heeft gebracht, maar als het net zo'n 'zware' warmte is als ik ken vanuit New Orleans dan geef ik je weinig hoop.
    Geniet nog even van de rest van jullie reis, we kijken uit naar de dagelijkse reisverslagen en fotos.

Groetjes, Marjo