Dagje Speke Bay Lodge - Reisverslag uit Mwanza, Tanzania van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu Dagje Speke Bay Lodge - Reisverslag uit Mwanza, Tanzania van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu

Dagje Speke Bay Lodge

Door: Anneke en Henk

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry

05 Februari 2024 | Tanzania, Mwanza

Dag 13, 5 februari 2024

Vannacht werden we wakker door harde wind en onweer. De elektriciteit werkte ook niet meer, maar we hebben in dat geval een noodknop boven het bed voor het aanzetten van de noodagregaat! Het park is in het bezit van 2 Nederlanders, alles is perfect geregeld en aangelegd!

Vanochtend was het weer prachtig weer. We hadden vandaag de keuze uit een aantal facultatieve excursies. Wij hebben gekozen voor een roeibotentocht naar een nabij gelegen dorp. Het was een heerlijk boottochtje van zo’n 30 minuten. Het dorp was één grote bedrijvigheid, w.o. een vismarkt en vissers die bezig waren met het binnenhalen/herstellen van de netten. De kinderen wilden weer een handje geven en met ons meewandelen. Ze bedelen niet en vinden het alleen al leuk om met je mee te gaan en tussen 2 personen in te “slingeren”. Ze vermaken zich met het meetrekken van een stok met daaraan een wieltje van hout en een plastic dop! Meer hebben ze waarschijnlijk niet!

Foto’s maken van personen was niet toegestaan. Rond 11.00u waren we weer terug. De koffie stond klaar, want de verjaardag van één van onze medereizigers moest gevierd worden onder het genot van een taartje!

Tot nu toe hadden we, als we onderweg zijn, een lunchbox of buffet, ‘‘s avonds een buffet, maar hier bestaat de lunch en diner uit een 3 gangen keuze menu.

We hebben tot nu toe steeds heerlijk gegeten met voor iedere smaak voldoende keuze!

Voor de rest van de dag is er geen programma, een rustdag! We gaan vanmiddag heerlijk, op ons terrasje buiten, genieten van de zon en het prachtige uitzicht over het Victoria meer!

• 05 Februari 2024 - 14:26

Frans:

Bon, ik haalde vandaag jullie beschrijving van gisteren in. Ik moest wel lachen omdat jullie hebben weten te ontsnappen aan het tentenkamp en zo te zien gehuisvest zijn in een prachtig en, vergeleken met wat oorspronkelijk de bedoeling was, nogal luxueus onderkomen.

Fantastisch, geniet vandaag van de rust aan het meer. Morgen meer[e-1f603]

• 05 Februari 2024 - 17:59

Jan En Anneke:

Wat fijn dat jullie een bungalow kregen! Wat een prachtige natuur en lieve kinderen om jullie heen, wel heel speciaal.

Wat een geluk dat het eten goed is.

Mooie dagen in Tanzania en bedankt weer voor het uitgebreide verslag.

Anneke en Henk & Henry

Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven. Wij reizigers halen heel veel energie uit de verdieping in andere culturen. Andere gewoontes openen onze ogen. Maken je meer openminded. Die verdieping geeft je een gevoel van verrijking en het voelt alsof het een completer mens van ons maakt.

Actief sinds 19 Aug. 2014