Ngogonrorokrater
Door: Anneke en Henk
Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry
09 Februari 2024 | Tanzania, Mwanza
Dag 16, 8 februari 2024
Om half vijf liep de wekker af. We moeten 180 km afleggen dwars door de Serengeti. Al hobbelend en schuddend! We moeten tempo maken want we moeten rond 13.00u bij de Ngorongorokrater zijn voor onze jeepgamedrive.
We zijn keurig op tijd, zelfs nog een kwartier te vroeg. We hebben een prachtige, verrassende rit gehad. De grote trek van de gnoes en zebra’s is begonnen en daar mochten wij getuige van zijn.
De horizon was, zover het oog reikte, geheel zwart door de duizenden gnoes. Ook zebra’s waren er in groten getale.
Ook zagen we een chita, leeuwen, jakhalzen, hyena’s en gieren. Gisteren hebben we tijden rondgereden zonder iets te zien en nu hebben we binnen een paar uur duizenden dieren gespot. Heel bijzonder! Het echte Tanzania!
Rond het middaguur kwamen we aan nabij de Ngorongorokrater. De jeeps stonden al klaar. Na een eind de berg op te zijn gereden hebben we eerst geluncht.
Het uitzicht werd steeds imponerender! De krater is fascinerend, qua natuur, kleuren en de hoeveelheid dieren. Het is een echt paradijsje! Zebra’s, gnoes,antilopesoorten, apen, leeuwen, olifanten, in de verte een luipaard in de boom, nijlpaarden,neushoorns, vele flamingo’s en vogels met de prachtigste kleuren.
Het was een hele bijzondere ervaring!
Iedereen heeft volop genoten van deze dag!
09 Februari 2024 - 14:47
Jan En Anneke:
Weer een geweldige ervaring. Wat genieten jullie hiervan. Hartstikke mooi.
Nog 1 dag genieten. Zaterdag een goede vlucht en welkom thuis.
Dank voor jullie mooie verslagen. We hebben mee gereisd en genoten.
Groet,
Jan en Anneke