Masai Mara - Reisverslag uit Naivasha, Kenia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu Masai Mara - Reisverslag uit Naivasha, Kenia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu

Masai Mara

Door: Anneke en Henk

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry

02 Februari 2024 | Kenia, Naivasha

Dag 9, 1 februari 2024

Vandaag om 08.00 vertrokken richting Masai Mara National Park. Tussentijds een koffie/plasstop gemaakt. Op picknickplaats “Barcelona” gezamenlijk ons lunchpakket verorberd. Roland had vegetarische pakketten besteld, omdat hij bang was dat de groep darmproblemen zou oplopen bij pakketten met vlees (geen koeling onderweg).

De verwachting was dat we rond het middaguur zouden aankomen bij een dorp van de Masai. Wel een behoorlijke rit, maar met de stops en het vele moois wat te zien is onderweg is het niet vervelend.

Het bezoek aan de Masai was facultatief, maar we willen alles meemaken, dus dit ook. We werden wederom begroet met zang en dans en er werd weer het een en ander verteld over hun cultuur. Ze leven in lemen hutjes, waarvan we er ook één van binnen mochten bewonderen.Piep klein en donker, och wat zijn wij toch verwend!

Aan het eind van de rondleiding stonden de kraampjes met kraaltjes en beeldjes, zoals verwacht, alweer klaar!

Daarna doorgereden naar het Nationaal Park. Prachtige vergezichten, vele dieren gezien zoals kuddes olifanten, impala soorten, jakhalzen, stokstaartjes, struisvogels,

vele vogelsoorten, zebra’s, buffels, etc.

De wegen zijn erg slecht, dus veel gehobbel en geschud.

Rond 18.00u kwamen we aan in ons tentenkamp. De weg er naar toe was zeer slecht!We moesten eerst dwars door het water de rivier oversteken en vervolgens honderden kuilen trotseren. Het rijden werd ook bemoeilijkt door grote kuddes en schapen op de weg. De lodgeis erg mooi gelegen, midden in de bush. Grote tent, meer een huis met wandjes van tentdoek, maar verder volledig ingericht met bedden, badkamer en zitje.

Niks te klagen! Het licht valt om 22.00u uit en gaat om 05.00u weer aan.

Als je terugloopt naar de lounge van het hotel gaat er een bewaker met je mee. Op een bordje in de kamer wordt ervoor gewaarschuwd dat er een luipaard rond kan lopen en wat je moet doen als je hem tegenkomt! We zijn benieuwd of we vannacht de hyena’s horen.

Te tent moeten we goed gesloten houden in verband met de bavianen die anders de tent binnen komen! Dit is het echte Afrika.

• 02 Februari 2024 - 07:19

Jan En Anneke:

Wat een avontuur!! Spannend. Geweldig zoals jullie dit ervaren!!

Wees voorzichtig!!

Dank en nog heel mooie dagen.

• 02 Februari 2024 - 08:53

Josien En Frans:

De ontberingen waaronder jullie nu te lijden hebben, zijn straks - als jullie weer thuis zijn - de sterke verhalen waarmee jullie mooie sier kunnen maken. Bravo[e-2757]️

Op naar meer[e-2757]️

Anneke en Henk & Henry

Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven. Wij reizigers halen heel veel energie uit de verdieping in andere culturen. Andere gewoontes openen onze ogen. Maken je meer openminded. Die verdieping geeft je een gevoel van verrijking en het voelt alsof het een completer mens van ons maakt.

Actief sinds 19 Aug. 2014