Van Jaffna naar Trincomalee - Reisverslag uit Trincomalee, Sri Lanka van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu Van Jaffna naar Trincomalee - Reisverslag uit Trincomalee, Sri Lanka van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu

Van Jaffna naar Trincomalee

Door: Anneke/Henry

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry

27 Augustus 2016 | Sri Lanka, Trincomalee

Dag 8, 27 augustus 2016

Ik zal ook nog even terugkomen op onze belevenissen van gistermiddag. Om 17.00u heeft Ajith ons opgehaald om te kijken naar de ceremonie/processie, die een aantal dagen in augustus plaatsvindt in de Nallur Kandaswamy temple. Honderden mensen uit de regio, jong, oud, man, vrouw, arm rijk, iedereen gaat naar dit enorme tempelcomplex toe. De mannen moeten de tempel met ontbloot bovenlijf betreden. Ze gaan met grote praalwagens door de tempel. Vrouwen en kinderen in prachtige kleurrijke kleding. Mannen met beschilderingen op lijf en hoofd. We hebben zelfs een man gezien, die op "spijkerschoenen" liep. Ook heel veel luidruchtige religieuze gezangen en gebeden schalden door de tempel. En buiten brandden vuren, waarin de pelgrims iets gooiden. Het was een heel bijzonder gebeuren!
Na een uurtje dit aanschouwd te hebben, weer terug gegaan naar ons hotel, ons "verheugend" op onze maaltijd van de avond. Het voorgerecht en de soep waren lekker, maar de drie schaaltjes met de hoofdmaaltijd vonden we niet echt appetijtelijk!! Maar goed dat we 's middags al gegeten hadden!
Vanochtend zijn we om 08.00u vertrokken naar Trincomalee, waar we rond 14.00u zijn aangekomen. Afgelopen weekend had Ajith al verteld dat zijn schoonmoeder in het ziekenhuis lag. Vanochtend kreeg hij een telefoontje dat zij op sterven lag en naar huis moest. Intussen had hij al contact gehad met het agentschap om een andere chauffeur te regelen. Toen wij aankwamen bij ons hotel, kwam een half uurtje later onze nieuwe chauffeur "Koman" al binnen. Hij zal ons de komende tijd ter zijde staan.
Afscheid van Ajith genomen! We zullen zijn chauffeurskunst en zorgzaamheid (hij ging vanochtend nog onderweg een toilet inspecteren of die schoon genoeg voor mij was) missen!
Ons nieuwe hotel ziet er erg mooi uit. Verder valt er in de buurt, buiten snorkelen en duiken, weinig te doen, dus dat wordt morgen een relaxdag! Henk wilde uitzoeken of er nog bezienswaardigheden zijn, maar op de één of andere duistere manier zijn we ons reisboek kwijt. Erg onhandig! Gelukkig heeft Henry er nog één (digitaal)!

• 27 Augustus 2016 - 15:42

Anneke En Henk & Henry :

Natuurlijk is de reisgids terug. Geen complot of duistere reden. Gewoon verwardheid. Grt een anonieme getuige :p

• 28 Augustus 2016 - 07:46

JosienDuijf:

Gelukkig maar dat de reisgids terug is. Je weet maar nooit waar je anders terecht zou komen!!!
    Hopelijk is de nieuwe gids ook in goede doen zodat jullie reis verder voorspoedig verloopt. Veel plezier.

Anneke en Henk & Henry

Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven. Wij reizigers halen heel veel energie uit de verdieping in andere culturen. Andere gewoontes openen onze ogen. Maken je meer openminded. Die verdieping geeft je een gevoel van verrijking en het voelt alsof het een completer mens van ons maakt.

Actief sinds 19 Aug. 2014