Baringomeer - Reisverslag uit Nyahururu, Kenia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu Baringomeer - Reisverslag uit Nyahururu, Kenia van Anneke en Henk & Henry - WaarBenJij.nu

Baringomeer

Door: Anneke en Henk

Blijf op de hoogte en volg Anneke en Henk & Henry

29 Januari 2024 | Kenia, Nyahururu

Dag 6, 29 januari 2024

Vanochtend gelukkig pas om 08.30u op weg richting Baringomeer. Onderweg een fotostop gemaakt bij een sisalplantage. Rond 11.30u kwamen we aan bij onze nieuwe lodge voor 2 nachten, de Soi, safari Lodge. Deze lodge is gelegen aan het Baringomeer. Alle kamers hebben balkon met zitje en uitzicht op het Baringomeer! Echt schitterend!

Na de lunch had Simon een bezoek gepland aan de Pokot Tribe. Echter na de ervaring van afgelopen week, wilde eigenlijk niemand mee. Ze dachten dat dit ook weer zo’n commercieel gebeuren zou worden. Uiteindelijk zeiden wij dat we wel wilden,omdat wij het ook niet zagen zitten om de hele middag in het hotel door te brengen.

(Buiten te onveilig om alleen op pad te gaan). Na ons volgden er nog 2 stellen, maar eigenlijk te weinig voor een excursie met gids. Simon heeft toen contact opgenomen en zei dat de gids dit voor 6 personen toch wel wilde doen.

Om 15.00u stonden we klaar voor vertrek. Na een mooie rit van 30 minuten kwamen we aan. De gids ging met ons de bush in. Hij is de enige die als buitenstaander geaccepteerd wordt. Hij spreekt hun taal en heeft 2 jaar binnen deze stam geleefd. Hij was er via missionarissen, om er goed werk te doen, terecht gekomen.

Als er geld, schoolspullen, kleding of eten gedoneerd worden draagt hij er zorg voor, dat het op die plek terecht komt.

Er kwamen al direct 2 meisjes van een jaar of 5 op mij toe gelopen en gaven mij een handje en lieten die niet meer los. Na 10 minuten lopen bereikten wij het dorpje. De gids had bananen,pruimtabak en melk meegenomen. Je kon merken dat de kinderen honger en dorst hadden. De gids heeft veel verteld over het leven binnen deze tribe. De mannen jagen nog ‘s nachts op wild om te voorzien in wat eten. De flesjes water die we bij ons hadden hebben we afgestaan! Daar waren ze heel blij mee! Het waren beelden die nog lang op ons netvlies zullen staan.

Dit is het echte Afrika!

• 30 Januari 2024 - 07:27

Jan En Anneke:

Wat een ervaring. Dat dit nog bestaat in onze wereld.

Goed werk gedaan.

Prachtige foto's. Bedankt.

Nog veel reis plezier.

Jan en Anneke

Anneke en Henk & Henry

Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven. Wij reizigers halen heel veel energie uit de verdieping in andere culturen. Andere gewoontes openen onze ogen. Maken je meer openminded. Die verdieping geeft je een gevoel van verrijking en het voelt alsof het een completer mens van ons maakt.

Actief sinds 19 Aug. 2014